Välkommen till butiken!

I anslutning till min verkstad driver jag en butik. Adressen är Risvägen 54 i Saltsjö-Boo. Där hittar du allt från kaffekoppar till stora fat, och specialgjorda skålar och tallrikar till olika restauranger. 

Öppettiderna kan variera och du hittar dem på Instagram -forsbergcalle - men är i regel torsdag-lördag 10-15. Övriga tider är det öppet efter överenskommelse.
Ring 0733 309065. 

Foto: Sören Vilks


Besök i Marikas skogsträdgård och min keramikateljé

Jag och min fru trädgårdsarkitekten Marika Delin får då och då frågor från intresserade om vi kan visa trädgården och keramiken. Vi har därför tänkt erbjuda evenemang för grupper då Marika har rundvandring i trädgården och jag visar min keramik i butiken och verkstaden. Vi kan servera lunch eller fika.

Kontakta oss för pris och upplägg.


Plaza Interiörs Hederspris

Jag och min fru Marika har fått Plaza Interiörs Hederspris 2022 Hållbarhet och de har skrivit ett reportage, Av JORD & LERA, om oss och våra verksamheter.

Läs artikeln här ›


Jakten på mittpunkten

En utställning om att hitta mittpunkten på drejskivan
och kanske i livet.

I januari 2024 hade jag utställning på Konsthantverkarna. Utställningens titel Jakten på mittpunkten syftar på vad drejning handlar om. att hitta mittpunkten och forma skålar utifrån den. Inför utställningen så skrev jag en dagbok om arbetet som du kan läsa här. 

Calle Forsberg med ett stort fat

CF.jpg

Utställning på Kaolin

I mars 2021 hade jag utställning på Kaolin i Stockholm.  Här är några  bilder från utställningen.

Du kan också se mitt Artist talk, eller som vi säger på svenska föredrag, om utställningen om du klickar på den här länken.

Se filmen här ›


Bloggen: Kurser

Det är något speciellt med kurser. Man träffas för att lära sig något nytt, något man kanske drömt om att pröva, eller för att utvecklas inom ett område som man faktiskt behärskar ganska bra.

Under senare år så har jag gått ett antal kurser i krukmakeri hos David och Margaret Frith i Wales, på Leksands folkhögskola för keramiska storheter som Clive Bowen, Takeshi Yasuda, Felicity Aylieff, och Shozo Michikawa, på Formakademin för Nina Bergqvist och på Hellidens folkhögskola för Jan Åke Andersson. Det har handlat om att utveckla drejtekniken…

 

Läs hela inlägget på Bloggen


Uploaded by Konsthantverkarna Stockholm on 2018-09-24.


Kort om Calle

I sena tonåren hade jag förmånen att få praktisera och arbeta hos min faster Hertha Hillfon. Jag fick 8 kr i timmen.
Läs mer om min väg till keramiken

Välkommen till butiken

I anslutning till verkstan så hittar du min butik.
Mer om butiken

Vill du gå kurs?

Kurserna vänder sig såväl till dig som vill pröva på att dreja, som till till dig som vill utveckla dina kunskaper.
Mer information och kursprogram